onsdag den 10. juli 2019

Mac and cheese

Mac and cheese har aldrig været kendt for at være en sund ret.
Dette er denne heller ikke, men den er lækker, og med lidt gnavegrønt til, kan man også sige, at man har fået nogle grøntsager :)
Den var et hit hos os alle herhjemme, så helt klart en keeper i  livretmappen.

Mac and cheese
2 voksne 2 børn
Tid: 30 min

Ingredienser:
300 gram makaroni
200 gram skinkestrimler
20 gram smør
2 spsk hvedemel
2 dl mælk
200 gram revet cheddar
Tørret oregano
Salt
Peber
1 dl rasp
Olie

Tilbehør:
Cherrytomater
Gulerødder*
Agurk

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220 grader
Kog pastaen efter anvisningen og hæld vandet fra pastaen.
Steg skinken i lidt olie på en pande, til det er gennemstegt.
Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt melet.
Pisk godt til der er skabt en lille dej.
Tilsæt mælk lidt af gangen imens der piskes godt, sørg for at pisk alle klumper ud før der tilsættes mere mælk.
Tag gryden af varmen.
Tilsæt herefter revet ost, skinke, oregano, salt og lidt peber.
Rør pasta og osteblandingen sammen og kom det i et ovnfast fad.
Drys med rasp på toppen og bag i ovnen i ca. 15 min.
Skyl imens cherrytomaterne, skræl gulerødderne og skyl agurken.
Skær det hele i stave til gnavergrønt.
Server gnavegrønt til retten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...