tirsdag den 4. december 2012

Berlinere

Nu hvor det er ved at være jul, er bagerne rundt omkring begyndt at udstille berlinere. Men de er så DYRE!! Det er lidt ligesom hindbærsnitter.

Så nu ville jeg forsøge at lave nogle selv.

I stedet for at komme dem i en frituregryde, kom jeg 5 dl rapsolie en en lille gryde (så berlinerne kan flyde ovenpå når de er færdige).
Dog skal man være opmærksom på, at de hæver ret meget. De virker måske ikke så store når man hæver dem første gang. Men når først de er samlet med hindbær syltetøj indeni, og får lov at hæve igen.. puha.. så blev de store. Men det betød så også, at for at de var helt færdigbagt indeni, så blev de for mørke udenpå.

Vi kan heller ikke nå at spise så mange på 2 dage, de holder nemlig ikke meget længere end et døgns tid. Derfor kan man lave de fleste til doughnuts, som ikke bliver nær så smattede indeni pga. syltetøj.

Pga. det ikke kan holde sig længere, ville jeg skære opskriften i halv næste gang, så skulle det blive til ca. 4 berlinere og 4 doughnuts.

De smagte ganske udemærket, men konsistensen og blødheden kom først efter de var helt kølet af.

Denne opskrift får 4 ud af 5 stjerner

Opskriften finder du HER


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...