En super lækker opskrift, som kan spises hele året rundt.
Opskriften er fundet i april-nummeret af Mad-magasinet, som jeg er begyndt at modtage herhjemme.
Vi har valgt at lave lidt om i opskriften, og har erstattet deres salat med vores ynglings herhjemme. Derudover har jeg valgt at servere hjemmelavet flütes til.
Opskriften på flütes kommer på bloggen senere.
Manden valgte også at lave hvidløgssmør til og jeg bearnaisesmør, så der kommer en opskrift på dem hver.
Herunder er vores tilrettede opskrift
Hakkebøffer med ristede kartofler og bearnaisesmør
Tid: 35 min (smørret skal dog laves et par timer i forvejen)
2 pers.
Ingredienser:
Bøffer:
400 g hakket oksekød
Olie til stegning
Salt og peber
Bernaisesmør
50 g blødt smør
frisk estragon
2 tsk dijonsennep
Hvidløgssmør:
50 g blødt smør
3 fed hvidløg (vi kan lide den ekstra stærk)
Groft salt
Ristede kartofler:
400 g små kartofler
olie til stegning
Salat:
Iceberg
Agurk
Tomat
Croutoner
Parmesan skåret i tern
Dressing
Fremgangsmåde:
Bernaisesmør: Rør det bløde smør med det finthakkede estragon og sennep. Rul det ind i film så det formes som en pølse, og stil det på køl et par timer.
Hvidløgssmør: Som ovenfor. Smør, salt og hvidløg røres sammen, og rulles ind i film. Kommes i køleskab et par timer.
Ristede kartofler: Skær kartoflerne i halve og kog dem næsten møre i letsaltet vand. Køl dem lidt af, og rist dem derefter på panden i olie til de er gyldne.
Bøffer: Form bøfferne i ønsket størrelse, steg dem i olie på panden til de er gennemstegt. Derefter krydres der til med salt og peber.
Salat: Iceberg, agurk og tomat og parmesan skæres i mindre stykker og kommes i en skål, hæld croutoner i blandingen lige før servering og server med din ynglings dressing.
Server gerne flütes til.
De ristede kartofler
Hvidløgssmør i toppen, bearnaisesmør i bunden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar