tirsdag den 6. januar 2015

Rimboboller

Rimbobollerne er en af favoritterne herhjemme. De tager ikke langt tid at smække sammen, da det meste af det går til hævetid. Desuden kan de fryses i mindre portioner efter første hævning, og optøes når man får lyst til dem. De tøer op på den tid man når at få ovnen varm, bages 5-8 min i ovn, glasur på og så er der serveret lækre kageboller :)

Rimboboller:
ca 25 stk.
Tid: 2½t (2t til hævning)

Ingredienser:
25 g gær
2 dl kold mælk
200 g smør eller margarine
1 spsk sukker
ca 6 dl hvedemel

Fyld:
75 g smør eller margarine
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker

Pensling:
1 æg

Pynt:
1 dl flormelis

1 spsk vand

Fremgangsmåde:
Smuldr gæren ud i skålen. Tilsæt mælken og rør til gæren er opløst.
Tilsæt fedtstoffet i små klumper sammen med sukker og mel. Ælt det hurtigt sammen.
Rul dejen ud til en firkant 40 x 40 cm på et melet bord.
Skær dejen i firkanter 8 x 8 cm.
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Læg lidt fyld midt på hvert dejstykke.
Buk de fire hjørner op omkring fyldet.
Læg bollerne i små papirforme og stil dem på en bageplade.
Lad dem hæve tildækket ca 2 timer ved stuetemperatur.
Pensl med sammenpisket æg.
Bag bollerne midt i ovnen ved 250 grader i 5-8 minutter. I varmluftovn ved 200 grader i ca 8 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist. Pynt med glasur lige inden serveringen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...