tirsdag den 11. februar 2014

Kanelbrød med brun farin og glasur

Det smarte ved denne opskrift er, at man ikke kun behøver lave et brød af det, man kan også lave snegle af den :)
Skal dog lige gøre opmærksom på, at opskriften bliver til et kæmpe brød (2 bageforme), og tror jeg endte ud med 25 snegle eller lign.
Laver man snegle, skal man også bruge lidt mindre smør, ellers bliver det for flydende, og når man ruller dejen sammen, så skubber der fyldet ud i stedet.
Glasuren er et musthave til dem, og så smager de bare super godt!
Med min køkkenmaskine som hjælper, var dejen smækket sammen på ingen tid, endda uden klistrede fingre og melfyldt bord :)

Opskriften er tager herfra.

40 g Gær
0,5 dl. Vand ~50 g
3 stk. Hønseæg ~150 g
200 g Smør, saltet
1,5 dl. Sødmælk ~150 g
1 tsk. køkkensalt ~5 g
600 g Hvedemel
100 g Brun farin
1 spsk. Stødt kanel ~1 spsk.
100 g Flormelis

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lunken vand. Tilsæt 2 af æggene.

Smelt halvdelen af smørret (den anden halvdel af smørret skal bruges til kanelblandingen), og lad det køle lidt af. Bland den smeltede smør sammen med den kolde mælk . Når smørblandingen er lunken, blandes det sammen med gærblandingen.

Tilsæt salt og en god del af melet. Slå dejen godt sammen, og ælt den igennem på bordet. Brug så meget af melet, som dejen kan tage.
Lad dejen hæve i 30 minutter i skålen under et fugtigt viskestykke.

Slå dejen ned, og ælt den igen. Rul den ud på bordet i samme længde som bageformen (en alm. rugbrødsform) og ca 4. gange så bred.

Smelt den anden halvdel af smørret, og rør det sammen med brun farin og kanel, og fordel massen over dejen, på nær den ene langside. Pensl denne langside med 1 æg.

Rul brødet sammen, så du lukker rullen med den side du har penslet med æg, og læg brødet i den velsmurte bageform med sammenføjningen nedad. Pensl evt. brødet med overskydende æg.

Tænd for ovnen på 200º C alm. ovn, og lad brødet efterhæve i 15 minutter. Bag brødet på nederste rille i ca. 40 minutter.

Tag kanelbrødet ud af formen, og lad det køle af. Lav glasur af flormelis og vand og fordel det over brødet.

 
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...