Dette er en opskrift vi prøvede nytårsaften.
Den er ikke en af de sundeste eller billigste, men den smager rigtigt godt!
Den får 4 ud af 5 stjerner!
Den får 4 ud af 5 stjerner!
Opskriften er herfra.
Hovedret til 2:
250 g hele hvidløg (3-5 stk.)
10 g smør
¼ tsk sukker
¼ tsk groft salt
10 g smør
1 chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (Ca. 400 g)
1 dl vand
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
Madagaskarpebersauce:
1½ tsk madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
2 dl vand
150 g flødeost naturel 25%, fx Buko®
2 dl vand
150 g flødeost naturel 25%, fx Buko®
Pynt:
hakkede madagaskarpeberkorn
Tilbehør:
Små bagte kartofler - se link
200 dampede forårsløg
Bagetid: Sæt hvidløgene i en kold ovn - indstil på 250° og bag i ca. 40 min.
200 dampede forårsløg
Bagetid: Sæt hvidløgene i en kold ovn - indstil på 250° og bag i ca. 40 min.
Skær toppen af hvidløgene og stil dem i et lille ovnfast fad. Kom lidt smør på hver og drys med sukker og salt. Bag hvidløgene midt i ovnen. (Bag kartoflerne med de sidste 15 min. af bagetiden.)
Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til. Mål efter ca. 10 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.
Madagaskarpebersauce: Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.
Ved serveringen: Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet.
Tip: I stedet for de små bagte kartofler kan man servere kogte aspargeskartofler.
Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til. Mål efter ca. 10 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.
Madagaskarpebersauce: Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.
Ved serveringen: Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet.
Tip: I stedet for de små bagte kartofler kan man servere kogte aspargeskartofler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar