En lidt anderledes tærte, til dem der er til æg i en lidt luftig version.
Den er hurtigt at bikse sammen, og bruger det meste af tiden i ovnen.
Opskriften er herfra.
Bacontærte med tomattopping
Tid: 1t (45 min. bagetid)
3 pers
Ingredienser:
1 færdig tærtedej
200 g bacontern
2 dl cremefraiche 18%
2 dl fløde
3 æg
50 g revet emmentaler
1 knsp. revet muskatnød
1 rødløg
½ spsk. smør
½ spsk. sirup
1 spsk. lys balsamico
75 g semidried tomater i strimler
Rucola
Fremgangsmåde:
Rul dejen ud og beklæd en 22 cm smurt tærteform med den.
Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den ved 200° i 15 min.
Rist baconen let på en pande ved høj varme og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Pisk cremefraiche, fløde og æg sammen og bland med emmentaler og muskatnød.
Fordel baconen over tærtebunden, hæld æggemassen over og bag tærten ved 190° i 30 min.
Skær løget i skiver og sautér det i smørret.
Tilsæt sirup, balsamico og tomater og lad dem sautére med i et par min.
Servér tærten toppet med rucola og tomat-løgkompot.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar