Lækker, lækker burger uden den almindelige hakkebøf.
I stedet for flanksteak, købte vi entrecot, det har mindre sener, og prisen er acceptabel.
Der er en masse forberedelse, men resultatet er lækkert og anderledes, og helt sikkert alt arbejdet værd.
Vi snød dog, og købte burgerbollerne. Det nærmest umuligt at få bollerne så luftige og lette som dem man køber, og da retten i sig selv er tung pga kødet, passer det bedre med en lettere bolle.
Opskriften er herfra.
Vi har lavet får ændringer i opskriften herunder.
Steakburger
2 pers.
Tid: 30 min
Ingredienser:
2 entrecot-bøffer af 200 g
Salt og peber
1 spsk. olie
1 løg
30 g basilikumblade
½ dl olivenolie
1 spsk. parmesanost
1 fed knust hvidløg
Salt og peber
2 burgerboller
4 skiver cheddar
Iceberg
Fremgangsmåde:
Krydr steaken med salt og peber og steg den i olien på en meget varm pande 5 min. på hver side.
Skær løget i skiver og steg dem gyldne på panden.
Blend basilikumbladene med olie, parmesanost og hvidløg til en jævn pesto og smag den til med salt og peber.
Flæk burgerbollerne, skær steaken i skiver og fordel dem på underbollerne.
Læg bløde løg og en skive ost på hver og stil dem under grillen i et par min., til osten er smeltet.
Snit salaten og læg den på den smeltede ost, smør overbollerne med pesto, læg dem på og servér.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar