Så er der lækker kage til dem der elsker tærte og marcipan :)
Nem, lækker og hurtig at smække sammen.
Opskriften er herfra.
Fyrstelig kage
Ca. 8 pers.
Tid: ca. 1 time (40 min ovntid)
Ingredienser:
Bund:
125 g smør
80 g sukker
1 æg el. 2 æggeblommer
2 spsk. vand
1½ tsk. bagepulver
225 g hvedemel
Mandelmasse:
300 g marcipan el. 150 g mandler
150 g sukker
2 æggehvider
Æg til pensling
Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker blødt.
Rør ægget eller æggeblommerne i sammen med vandet.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i ægge/smørblandingen.
Læg dejen på køl, mens du laver mandelmassen.
Mal mandlerne fint og bland dem med sukker og sammenpisket æggehvide.
Beklæd en springform på 22 cm i diameter med bagepapir.
Tryk 2/3 af dejen ud i bunden af formen og ca. 2 cm op ad siden på formen.
Fordel mandelmassen på bunden.
Rul resten af dejen ud i ca. 3 cm's tykkelse og skær den ud 1 cm brede strimler.
Læg dejstrimlerne over mandelmassen i et skråt rudemønster.
Pensl kagen med æg og bag den nederst i ovnen ved 190° i 30-40 min.
Afkøl kagen på en rist og pak den ind i alufolie.
Opbevar kagen køligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar