fredag den 26. oktober 2012

Svinemørbrad med fyldte kartofler

Så kunne jeg kommer udenom smerterne, og få oprettet et indlæg om endnu en ny opskrift.

Endnu en omgang svinemørbrad kommer på menuen. Manden er nemlig ikke vild med svinekød.
Har dog fået ham til at accepterer skinkeschnitzler, og nu kommer turen til svinemørbrad.

Svinemørbraden bliver fyld med peberfrugt, soltørredetomater, bacon (persille skulle kun i kartoflerne, men valgte også at komme den i mørbraden, viste sig at være en rigtig god ide).
Svinemørbraden bindes sammen, og steges på en pande til den er brunet hele vejen rundt. Derefter ind i ovnen i 30 min (ikke længere, så bliver den tørstegt).

 
Bagekartofler kommer ind i ovnen i ca 50 min, taget ud og udhules. kartoffelfyldet piskes med smør og persille, og fyldes tilbage i kartoffelskallen. Derefter ind i ovnen i 20 min mere.

Jeg valgte at lave en brun sovs til, da den ellers ville bliver for tør.
Retten endte med at blive riiigtig lækker. Manden var dog ikke så vild med kartoflerne, men næste gang kommer vi lidt krydder eller ost på toppen for at give mere smag, mon ikke han er med på den da :)

Svinemørbraden var dog et hit for os begge, smagen fyldte hele munden.

Silas endte med at spise fyldet fra 1½ bagekartoffel, og sovsen blev smovset med ske næsten direkte fra sovseskålen (mors hjemmelavede brune sovs er altid et hit) :)

Retten tager lang tid at lave, men det meste af tiden er i ovn, så det er bare om at starte i god tid. Resultatet blev rigtigt godt, og endte med at tømme hele tallerkenen.

Så denne ret får 4 ud af 5 stjerner. 

Opskriften finder du HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...