Kan spises af børn såvel som voksne, og er især godt og lækker i denne kolde vintertid
Flot visuelt med parmaen på toppen.
Opskriften er inspireret herfra, og tilrettet herunder.
Kartoffel- porresuppe med parma
3 personer
Tid: 35 min
Ingredienser:
1stk stort løg
2stk porre stilke
250g kartofler
2 tsk tørret timian
½ liter vand
1 stk. grøntsagsbouillon
1 dl madlavningsfløde 8%
1 pk Parmaskinke
5 skiver hvid toastbrød
Olivenolie
Salt
Peber
Akaciehonning
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 200 grader.
Hak løget fint.
Vask porrerne grundigt og skær dem i ringe.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
Vask porrerne grundigt og skær dem i ringe.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
Svits løg og porrer i lidt olivenolie i en gryde i få minutter.
Tilsæt kartofler, timian, vand og bouillon og bring suppen i kog.
Lad den simre i 15-20 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Tilsæt kartofler, timian, vand og bouillon og bring suppen i kog.
Lad den simre i 15-20 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Imens suppen simrer, skæres toastbrødet i mindre tern.
Vend brøddet i olivenolie og krydr med salt og peber.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs.
Sæt parmaen ind i ovnen sammen med croutonerne, til det er godt sprødt.
Vend brøddet i olivenolie og krydr med salt og peber.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs.
Sæt parmaen ind i ovnen sammen med croutonerne, til det er godt sprødt.
Blend suppen helt glat med en stavblender, og hæld det derefter tilbage i gryden.
Tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op igen.
Smag til med salt, peber, og en smule honning.
Tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op igen.
Smag til med salt, peber, og en smule honning.
Server suppen med croutonerne og det sprøde parma på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar