lørdag den 9. februar 2013

Min krudtugle er tilbage

90% rask, kun med lidt hosten og stadig lidt nedsat appetit.
Skal lige vende ham fra, at nu er det ikke længere ok med slik og kiks. I går aftes skulle han også have at vide, at nu skulle han sove i egen seng igen.
Troede det ville blive svært, da han havde sovet inde i vores seng 4 nætter i streg, men det blev slet ikke så slemt. Han kaldte en del, men lagde ikke op til at ville ind i vores seng. Men det var nok fordi, jeg havde lagt stor vægt på at fortælle ham, at i nat skulle han sove i EGEN seng igen.
Han vågnede som han plejer, 5-6 gange  i løbet af natten, men det er hvad vi ellers er vant til.

I dag gik det så meget bedre. Dog er han stadig blevet en hel anden dreng. Han har en langt større vilje nu, og han giver sig BARE ikke. Sådan var han også før, men det er blevet meget værre nu. Han bliver sur hvis vi stiller for mange spørgsmål, og svarer nej på alt hvad vi spørger om (næsten).

Vi har leget rigtigt meget i dag, og han har været i super humør, han virker som om han er blevet meget ældre, og er pludselig blevet vildt dygtigt.
Henter selv drikke i køleskabet, og husker at lukke lågen efter sig. Smider tøj til vask både i kurv og vaskemaskine. Han lytter rigtigt meget efter hvad man siger til ham, forstår og gør det.

Ud over det, så er hans ordforråd også blevet større, det er en hel fornøjelse at høre på.

Hvad der så ikke er så godt, er at vi måtte bruge time-out på ham for første gang i dag. Silas har fået det i hovedet, at han ikke vil i bad, og hele dagen i går sagde han "Ikke bad", og rystede på hovedet. Vi måtte sige til ham, at "nej, ikke i bad i dag, men i morgen skal du i bad".
Hele dagen i dag har vi så forberedt ham på hans bad, men det betød dog ikke at han var mere parat til det.
Han nægtede det simpelthen. Så jeg måtte lave time-out af 2 min. MANGE gange før vi fik ham overtalt.
Det var så kun ved at han fik sin sut, og måtte stå op i badet. INGEN legesager og ikke sidde ned, DET gad han ikke.
Han var pænt chokeret, men sådan er det nok første gang at man får sådan en oplevelse, men han bliver nødt til at lære, at bad er nødvendigt og det SKAL man. Gider ikke en skrigeunge som man knap kan vaske, fordi de sparker og slår i badet. Så må han få time-out, til han selv giver udtryk for at det er ok.
På et tidspunkt får han forhåbentligt lysten til badet tilbage. Han plejede at ELSKE det, så håber det kommer tilbage snart. :)

Nu skal vi have en hverdag op igen med dagpleje, der håber jeg han bliver sat ind i rutinerne med at spise brød osv igen, han nægter rugbrød herhjemme siden han blev syg.

Men det er vel bare begyndelsen på den lækre trodsalder :)

I hvertfald kommer det dårlige også med det gode, og nyder i fulde drag hans spilopper, grin og smil igen :)

 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...