torsdag den 27. marts 2014

Præriesteak med bagte gulerødder med italiensk bacon og urter

Her er der to opskrifter i en.
Manden og jeg valgte at eksperimentere med roastbeef denne gang. Med et stegetermometer i hånden, er det ikke så svært at ramme den rigtige kernetemperatur, og er godt tilfreds med den røde farve vi endte ud med. Vi valgte nemlig ikke at følge tilberedningsopskriften, da vi valgte at lave den i ovn, i stedet for at stege den på panden.
Desværre har roastbeef det med at være meget sejt i tykkere skiver, så jo tyndere man skærer det des bedre, samt jo mere rødligt kød man spiser, des mindre sejt var det også :)

Jeg lavede ovnkartofler til som jeg plejer. Beholder skralden på, skærer dem ud, blander olie og krydderier sammen, og hælder i et ildfast fad. Så er de færdige på 35-40 min alt efter hvor store stykkerne er, samt mængden naturligvis.

Som tilbehør lavede vi også gulerødder svøbt i bacon.
Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at gulerødderne skal i helt fra starten, ellers når de ikke at blive færdige.
Vi endte med at måtte stege bacon sprødt på en pande, hvor gulerødderne stadig var lige hårde nok.
Ud over det, overdøvede krydderierne fuldstændigt baconsmagen, så man skal være MEGET mild med krydderierne under baconen.

Opskrift på Præriesteak er herfra.
Gulerødder i baconsvøb er herfra.

Præriesteak
4 pers.

Tid: Kødet skal marineres og stå natten over eller et par timer. Derefter tager det ca 40 i ovn, eller til den har den ønskede tempereatur.

Ingredienser:
1 stor, tyk oksesteak, T-bone eller filét  (Vi valgte roastbeef).
2 spsk. olivenolie
1 lille bdt. oregano
1 bdt. persille
1 lille, rød chili
2 fed hvidløg
½ dl balsamicoeddike
1 dl olivenolie
Salt og peber
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. spansk paprika
Evt. blandede krydderurter, timian, rosmarin og oregano til pynt

Fremgangsmåde:
dup kødet tørt med køkkenrulle og drys det med salt og peber.
Blend oregano, persille, chili, pillede hvidløgsfed, balsamico og 1 dl olivenolie og bland det med sennep og paprika.
Smør blandingen på kødet og lad det trække nogle timer eller natten over.
Kom stegen i ovn i ca 40 min, eller indtil ønskede kernetemperatur er nået.
Skær i tynde skiver og server.

Bagte gulerødder med italiensk bacon og urter
4 pers.

Tid: ca 40 min. (står 30 min i original opskriften), men det er for lidt.

Ingredienser: 
12 stk  små gulerødder
12 skive(r) pancetta eller god bacon, tynde
12 kvist(e) friske urter, f.eks salvie, estragon og rosmarin
0,5 dl  tør hvidvin
1 spsk
olivenolie
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°/180° varmluft.
Rul pancettaen om hver gulerod, sammen med en kvist krydderurt.
Læg rullerne i et ovnfast fad og hæld hvidvinen ved.
Dryp med olivenolie, drys med peber og bag gulerødderne i 40 min. til de er gyldne og møre.
Server gulerødderne lune som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...