tirsdag den 14. april 2015

Hjertekokoskage

Har man lyst til at lege lidt, og har man tiden, så er her en sjov kage.
Det lykkes mig ikke helt at få det til at ligne hjerter, men så er det bare en "cirkelkokoskage" istedet :)

Kagen er lavet over to forskellige deje. Først en chokoladekage, og dernæst en kokoskage.
Resterne fra chokoladekagen kan man vælge at grovæde ved siden af (ligesom jeg gjorde), eller bruge dem til fx romkugler eller lign.

Opskriften er herfra.

Hjertekokoskage
8 pers
Tid: 2½ time

Ingredienser:

Hjertedej:
175 g blødt smør
 175 g sukker
 3 æg
 140 g mel
 2 tsk. bagepulver
 3 spsk. kakao
 85 g mandelmel
 1 dl mælk
 2 tsk. rød frugtfarve

Kokosdej:
 175 g blødt smør
 175 g sukker
 3 æg
 140 g mel
 2 tsk. bagepulver
 1 tsk. vaniljesukker
 100 g kokosmel

 1 dl mælk

Overtræk: 
 ½ dl fløde
 100 g chokolade
 25 g smør
 1 spsk. kokos
 1 spsk. sukkerhjerter

Fremgangsmåde:

Hjerter: Rør smør og sukker lyst og rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver, kakao og mandelmel og vend det i dejen skiftevis med mælk blandet med frugtfarve. Kom dejen i en smurt sandkageform, bag den ved 170° i 60 min. og lad den køle helt af. Skær kagen i 4 cm tykke skiver og udstik hjerter af dem.

Kokosdej: Rør smør og sukker lyst og rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kokosmel og vend det i dejen skiftevis med mælken. Kom halvdelen af dejen i en smurt sandkageform, sæt hjertestykkerne sammen til et langt hjerte og placér det i formen. Hæld forsigtigt resten af dejen over, bag kagen ved 170° i 50 min. og lad den køle.

Overtræk: Varm forsigtigt fløde, hakket chokolade og smør i en gyde og rør det sammen. Lad overtrækket køle lidt af, smør det over den kolde kage og drys med kokos og sukkerhjerter.


Tip: Brug evt. resterne fra hjertedejen til romkugler


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...