torsdag den 6. september 2018

Pizza med kødboller

Så er der lækker pizza!
Toppet med hjemmelavede kødboller, så bliver det ikke bedre.
Kødbollerne skal laves først, og resterne kan opbevares på køl og bruges i ungernes madpakker.
De skal dog helst laves lidt mindre end dem på billedet, da de var lidt til den store side.

Pizza med kødboller
2 voksne 2 børn
Tid: 35 min (+ 20 min til kødbollerne)

Ingredienser:

Klassiske kødboller (ca 25 stk)
250 gram hakket oksekød
½ finthakket løg
5 fed finthakket hvidløg
Italiensk krydderi
Hakket persille
1 æg
50 gram revet parmesan
125 gram rasp
125 gram ricotta ost
1 tsk salt
Raspolie

Pizza
Hvedemel
1 stk pizzadej
250g tomatsauce til pizza
1 kugle frisk mozzarella
Kødboller
Olivenolie

Fremgangsmåde:

Kødboller:
Ovnen forvarmes på 225 grader
Alle ingredienser kommes i en skål og blandes godt sammen til en meget massiv køddej.
Brug en lille ske til at forme små kødbollerne. Kødbollerne steges på mellem varme et par minutter i lidt olie på en pande.
Kødbollerne kommes over på en bageplade, og kommer i ovn i ca 10 minutter hvor de bager helt færdig.


OBS: Kødbollerne kan opbevares på køl nogle dage i tætpakket emballage, og spises som små snacks eller kommes i madpakken (de må dog IKKE genopvarmes)

Pizza:
Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.
Drys lidt mel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til bunde med en kagerulle.
Fordel tomatsaucen på bundene.
Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene.
Skær mozzarellaen i små stykker og fordel den på toppen.
Flyt pizzaen til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt det hele til bagepladen.
Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...